onsdag 30 december 2009

Jul-LO

Apropå december-utmaningen har jag också gjort en jul-LO, med en bild från julafton 2008.
Jag grävde fram ett par gamla BasicGrey-julpapper och så har jag använt ett par diecut-papper från Pink Paislee och Making Memories.

tisdag 29 december 2009

Mellandagsrea

30% på allt under JUL. Rabatten är redan avdragen och gäller så långt lagret räcker eller till och med nyårsafton, den 31/12.

måndag 28 december 2009

VV: Memento Dew Drop

Veckans vara: Memento Dew Drop, köp 3 betala för 2. Lägg de 3 du vill ha i varukorgen, rabatten dras i efterhand. Invänta därför en justerad bekräftelse via e-post. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, till och med den 3/1.

torsdag 24 december 2009

Lucka 24

Sista luckan, och jag vill bara önska en riktigt god jul. Tack till alla som kikat in här i bloggen och följt årets julkalender!

onsdag 23 december 2009

Lucka 23

Dagens lucka innehåller några enkla förslag på hur man kan piffa till julens paket:

Jag stämplade och embossade (silver pearl) en bit naturfärgat papper. Sedan slog jag in julklappen och inkade kanterna med liiite grå distressdyna och mycket vit fluid chalk. Vitt snöre omkring och en matchande tag och så var det klart.


Gammalt tidningspapper, eller som i det här fallet, gammalt notpapper blir vackert tillsammans med rött band. Även här inkade jag kanterna lite efter att jag slagit in julklappen.



Jag semi-altrade en smycke-ask. Semi just för att jag endast klädde toppen på locket med mönstrat papper, satte dit en halv stjärna, lite snöre, tag och lacksigill, resten fick vara som det var.

tisdag 22 december 2009

Lucka 22

December-mini-utmaning 2
1 bidrag hittills..

Tindela:


Detta är en ren LO-utmaning, med ganska enkla direktiv; gör en jul-LO! Scrappa förra årets julbilder, eller de som blir i år, kanske en önskelista eller en LO med några julkortsfavoriter?

Skicka en bild (ca 600 pixlar) på ditt bidrag till blogg@karlssonsscrapperi.se senast den 31/12. Alla bidrag publiceras här och en vinnare får ett litet pris. Hoppas att du vill vara med och lycka till!

Rimvinnare

Jag lät lotten avgöra rim-tävlingen och "Ära vare gud i höjden, denna har jag gjort i slöjden" var rimmet som vann. Grattis Lena! Du kan väl maila din adress till blogg@karlssonsscrapperi.se, så kommer det ett par stämplar på posten.

måndag 21 december 2009

Lucka 21

Har du redan slagit in alla paket och skrivit alla rim? Då kommer ett litet julpysseltips här. Stjärnans stomme är av cardstock och den är sedan dekorerad med mönstrade papper.


Jag gjorde så här:
Skär till 10 cardstock-bitar (jag använde Canvas, Powder Blue) enligt skissen till höger, vik längs med röd markering och sätt samman en kort "flärp" med baksidan på närliggande del, 5 st delar tillsammans blir en halv stjärna. Den halva stjärnan är ganska instabil, men blir stadig när den sätts samman med den andra halvan.
Efter att jag gjort stommen klar klippte jag till bitar (använd en halva av mallen utan flärpar och gör den lite mindre om du vill att lite av stommen ska synas) av mönstrade papper (Basic Grey, Eskimo Kisses) och dekorerade med. Jag gjorde inte mycket mer än att rugga kanterna, men här finns förstås inga gränser för hur mycket man kan dekorera.. Och själva mallen kan man naturligtvis utforma efter eget tycke, om man till exempel vill ha en mindre, större, knubbigare eller smäckrare stjärna.

söndag 20 december 2009

Lucka 20

Da'n före da'n före da'n före da'n före doppareda'n.. Blev det rätt nu? Hursomhelst, vi bjuder på frakten idag vid köp över 100 kr. Så fraktfritt från och med nu, till och med midnatt!

lördag 19 december 2009

Lucka 19

Vad är det i paketet, är det mjukt eller hårt?
Att rimma om klappar kan vara lite svårt..
Scrolla ner och under dagen ditt bästa julrim som kommentar giv
och du kan bli vinnare av några Karlsson-stämpelmotiv.

fredag 18 december 2009

Lucka 18

De mörkt gammelrosa och grönbeiga färgerna på papprena ur Mia Collection (Crate Paper) blev vackra i vår vita gran. Jag vek små stärnor av papprena Sparkle och Whirl (idag 6 kr/st) och dekorerade uddarna med lite glitterlim.

Det är inte så svårt att vika stjärnorna och allt som går åt är 4 pappersremsor. Jag använde 2 av varje papper och gjorde dem ca 1 cm breda. Vill man ha mönstrat papper är det snyggt med dubbelsidigt, då båda sidorna syns på den färdiga stjärnan. Här finns en beskrivning på hur man gör.

torsdag 17 december 2009

Lucka 17

Dekorerade tändsticksaskar är vackert att ha framme (det vill säga såvida man inte har två-åringar eller dylikt hemma), praktiskt också att ha dem till hands.

Jag klädde en stor Solstickan-ask med mönstrat papper som jag först färglagt med akrylfärg. Jag stämplade litegrann också, och inte mycket mer än så. Således enkelt, men med ett ganska vackert resultat.

Perfekt att ha som gå-bort-present under mörk årstid. Jag lade asken tillsammans med några doftvärmeljus (vanliga värmeljus går ju såklart också bra) i en celofanpåse och band lite spets runt. Klart!

onsdag 16 december 2009

Lucka 16

Agnelia har gjort ytterligare ett Tri Fold Shutter Card, med jultema den här gången. Perfekt om man vill ge bort ett lite mer speciellt julkort. Och om man ska någon ett presentkort i julklapp blir detta en snygg förpackning.

Skiss till kortet
Idag: Köp 3 papper från Mistletoe & Co, så bjuder vi på det 4:e. Köp 6 papper och få 2, och så vidare..

tisdag 15 december 2009

Lucka 15

Imorgon är sista dagen att posta julkorten om de ska hinna fram innan jul*.. Hur går det, hinner du? Här är det snabbaste och enklaste julkortet jag gjort i år, bra om man är ute i sista minuten:
En stämpel på papper med grovt riven kant, ett par stämplar bakom och julhälsningen skriven för hand. Det blev ganska charmigt. Och framförallt gick det ju fort! :)

*Gäller om du frankerar med julporto, inrikes. Med vanligt Sverige-brev räcker det att posta innan den 22/12 lovar Posten.

måndag 14 december 2009

Vinnare

Kära nån, den här julkalendern har gjort att jag helt glömt bort novemberutmaningen! Dessutom ska vi avslöja en vinnare bland julgodsrecepten.. Jag har faktiskt tagit hjälp av random.org den där gången, för det kändes näst intill omöjligt att välja bland de fina bidragen.

Vinnarna är
Camilla:


och

lk46:
Mitt bästa julgodis recept är apelsintryffel.
250g mörk choklad
1 dl vispgrädde
50g smör
riven skal av en apelsin
½ dl grand marnier

Smält chokladen tillsammans med grädden. Tillsätt smöret när chokladen börjar smälta. När allt har smällt ta av kastrullen och tillsätt apelsinskal och grand marnier. Låt den stå i kylen över natten. Forma den sen till kulor och doppa dem i kakao. Ska stå kallt!

Grattis till er båda! Det kommer ett presentkort i butiken via mail till dig, Camilla. Och Lene, maila din adress till blogg@karlssonsscrapperi.se så kommer det ett litet pysselgodispaket med posten.
Tack till alla som ville vara med!

Lucka 14

Liten söt gå-bort-present, skumtomtar i ny, pysslad förpackning:


Journaling-hjärta, snöflinga och papprena Eskimo Kisses - Starry Night och Twilight - Horizon finns i butiken.

Och glöm inte att födelsedagskalaset med 25% på hela sortimentet fortsätter även idag..

söndag 13 december 2009

Lucka 13

Idag är Lucias dag, men också en ett-årsdag. Det har nämligen gått ett helt år sedan Karlssons Scrapperi öppnade! Det firar vi såklart och ger 25% rabatt på hela sortimentet idag och imorgon. Ange koden 1 år i rabattkodsfältet så dras rabatten automatiskt. Välkommen till butiken!

lördag 12 december 2009

Lucka 12

Jag har ju fått era bästa julgodisrecept, så här kommer en strut med min favorit:


Limekola
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 lime

Smält först smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sedan alla ingredienser utom lime. Koka utan lock och rör om då och då, testa med kulprov för att veta när den är klar. (Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.) Tillsätt lime och häll upp smeten på oljad plåt. Låt svalna lite och klipp eller skär i bitar. Slå in i papper och förvara kallt. Supergott!

fredag 11 december 2009

Lucka 11

Apropå mandelchoklad och julgodisrecept; lägg ditt bästa recept bland kommentarerna. Vi lottar bland recepten i övermorgon, författaren till det vinner lite godis i pysselväg. Således, skriv ditt bästa julgodisrecept som kommentar i detta inlägg senast imorgon, den 12/12.

torsdag 10 december 2009

Lucka 10

Teljuskorten sprider sig över Sverige.. Jag har också gjort ett par teljuskort och döttrarna ska få dekorera tillhörande tändsticksaskar. Fröknarna på förskolan ska få varsitt kort och ask i julpresent. Här är ett:
(Mönstrade papper från Making Memories och Basic Grey.)

onsdag 9 december 2009

Lucka 9

En annorlunda kortvikning, agnelia har gjort ett Tri Fold Card:

Superfint, och roligt med något annat än de mer klassiska vikningarna, utan att det behöver bli så väldigt mycket mer avancerat. Kortet är inte så materialkrävande, måtten är 30x10 cm, så av ett cardstock får man således ut 3 kortstommar.
Mönstrade papper från Eskimo Kisses, Basic Grey, både papper och stämplar hittar du här.

tisdag 8 december 2009

Lucka 8

En pappersstjärna, rolig att tillverka och inte särskilt komplicerat:
Du behöver 12 pappersremsor (jag gjorde mina 1 tum breda och 12 tum långa). Fäst samman två till ett kors, var noga med att det hamnar på mitten och att remsorna blir vinkelräta mot varandra. Fäst sedan på 4 till, och fläta dem likt bilden. Du har nu 6 remsor i ett kors, 3 åt varje håll. Sätt samman ändarna på de remsor som ligger närmast i vinkel mot varandra, se bild. Gör sedan en till halv stjärna till på samma sätt.


Lägg samman halvorna (vrid den ena så att du får uddar åt alla håll) och fäst mittenremsorna i uddarna. Klipp sedan bort det överflödiga.


Klart!

Jag hängde min i fönstret, men den skulle nog passa lika bra i toppen på en julgran.

måndag 7 december 2009

Lucka 7


Julkort #13.
Jag använde Distress Ink, Fired Brick. Det var lite experimentartat, för jag trodde nog att det skulle bli alldeles för skarpt, men resultatet är jag ändå ganska nöjd med. Det blev vackert med den gråblåhimlen och det passar fint till Eskimo-kisses-pappret.
Och just det, idag kostar alla Distress-dynor 45 kr/st.

söndag 6 december 2009

Lucka 6

Varsågod, en strut med mandelchoklad:


Mandelchoklad
200 g skalad mandel
200 g choklad (jag använde vanlig mjölkchoklad)
3 msk florsocker

Hacka mandlarna och blanda med florsocker, rosta på en plåt i 200°C. Smält chokladen och blanda i mandeln. Klicka i mandelchokladen i formar.

lördag 5 december 2009

Lucka 5

December-utmaning 1:
Gör ett julkort med minst en stämpel, där ingen av stämpelmotiven är julstämplar eller på annat sätt förknippade med jul. Tomtar och snöflingor till exempel får inte vara med. Det är ok att använda en god-jul-text och att skriva god jul och så vidare, men för utom själva hälsningen ska stämplar och övriga dekorationer inte vara direkt förknippade med jul..

Jag har gjort det här kortet, där jag använt stämpeln bladverk och en journalingstämpel:
Skicka en bild på ditt bidrag, ca 600 pixar till blogg@karlssonsscrapperi.se senast den 15/12. Bidragen publiceras här på bloggen och en vinnare belönas med ett litet pris. Lycka till!

fredag 4 december 2009

Lucka 4

Alla som beställer under dagen bjuds på en julstämpel! Sockor på tork åker med i alla paket idag, så långt lagret räcker. Och skulle den ta slut får du en annan i samma prisklass.

torsdag 3 december 2009

Lucka 3

Agnelia bjuder på julkortsinspiration:

(Nisse med glittrig gran och papper från Eskimo Kisses, Basic Grey)

onsdag 2 december 2009

Lucka 2

Har du börjat med julkorten ännu? Jag jobbar på med mitt 1-julkort-i-veckan-beting, här är julkort #12:

Kanterna har jag inkat med mörkbrun stämpeldyna och förstärkt det hela med Distress Stickles, Walnut Stain. Idag kostar den 19:- (ordinarie pris 29:-)

tisdag 1 december 2009

Lucka 1

Första luckan, den första i vår kalender
24 stycken ska öppnas, en i sänder.
Vi bjuder på frakten från och med nu
ända tills imorgon då klockan slår sju.