Apropå mandelchoklad och julgodisrecept; lägg ditt bästa recept bland kommentarerna. Vi lottar bland recepten i övermorgon, författaren till det vinner lite godis i pysselväg. Således, skriv
ditt bästa julgodisrecept som kommentar i detta inlägg senast imorgon, den 12/12.
7 kommentarer:
Mitt bästa (och enklaste) julgodisrecept är ischoklad. Smält 200g choklad och 100 g kokosfett i vattenbad och droppa i några droppar pepparmint och blanda. Sätt i små aluminiumformar och in i kylen. Mums!
Mitt bästa julgodis recept är apelsintryffel.
250g mörk choklade
1 dl vispgrödde
50g smör
riven skal av en apelsin
½ dl grand marnier.
Smält chokladen tillsammans med grädden. Tillsätt smöret när chokladen börjar smälta. När allt har smällt ta av kastrullen och tillsätt apelsinskal och grand marnier. Låt den stå i kylen över natten. Forma den sen till kulor och doppa dem i kakao. Ska stå kallt!
Ha en bra dag!
Kram lene
mitt bästa julgodisrecept är risbräck.
Smält blockchoklad. Jag brukar använda ljus. Blanda i vårgårdaris o klicka på en plåt. Låt svalna i kylskåp.
Mycket enkelt o mycket gott!
Mitt bästa recept är chokladcrisp som egentligen kan ätas när som helst.
Koka ihop 100g margarin, 1,5dl socker, 0,5dl sirap och 4msk kakao. Rör ner 1dl kokosflingor, 1dl russin och cirka 5dl cornflakes. Klicka ut och låt stelna, förvara i kylskåp. Otroligt gott!
Mitt är 4 minuters kola som jag sedan slår in i bakplåtspapper.
Passar när som helst men ack så lätt och smidigt och gott.
4 msk smör eller margarin
3 msk kakao
4 msk sirap
1 dl strösocker
Sätt på plattan på högsta värme. Blanda ihop ingredienserna i en kastrull och rör om hela tiden. När kolan börjar bubbla, sänk värmen. När kolan kokat i 4 minuter,från att den första bubblan kommit, stäng av plattan och slå ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt kolan stelna tills den blivit seg.
*Lätt som en pläät och platt som en pannkaka:)
Kanonenkelt kolarecept, har ingen lycka med att koka i kastrull.
Pepperkakskola
Ingredienser
1 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk pepparkakskryddor (Kanel, ingefära, nejlika)
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en glasskål. Sätt in i mikron på full effekt i ca 5 minuter. Rör om. Koka ytterligare i 2 minuter på full effekt.
Häll upp kolasmeten på ett bakpapper. Låt stelna. Klipp i bitar och slå in i papper.
Mitt julgodis gör man såhär:
100 g smör
200 g mörk choklad
5 dl cornflakes
ev. lite river apelsinskal
Smält smöret, lägg i chokladen i bitar så den smälter. Blanda i cornflakes och ev. rivet apelsinskal. Klicka ut på bakplåspapper, ställ i kylen tills godiset kallnat. Förvaras i kylskåp. Mums filibabba! :-)
Skicka en kommentar